Zindi

Jag står i kö på en Phalené valp. Om allt går enligt planerna så får jag henne någon gång efter den 20 Maj. Lagom till sommaren.

Hon kommer från världens bästa Phalené kennel i Tågarp. www.kilemar.se

Här är de stålta föräldrarna.

  Detta är mamman, hon heter Mary. Haremet´s Merry Popins.

 Detta är pappan, han heter "Clintan" Johtina´s Clint Eastwood . http://www.johtinas.com/

 

Modern som idag är på dygn 29, ska på ultra ljud för att se om där finns några valpar.

Svaret på ultra ljudet var att det finns minst fem valpar.

Valparna väntas vecka 11.

 

Mary brukar föda på dygn 60, så det ska bli spännande att se hur det går.

idag är hon på dygn 59. Spänningen är stor och förväntan är hög.

 

 

Den 19/3-2011 föddes fyra små charmtroll.

Hon fick tre hanar och en tik. Alla mår jätte bra.

 

sany0097.jpg                     hela-kullen-4-stycken.jpg

 

 

 

 

sany0068.jpg Zindi 172g.

 

 

 

 

sany0066.jpg        Zindi 276g 1 vecka gammal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sany0128.jpg    Zindi 2 veckor, 457g.

 

 

 

 

zindi-3-veckor.jpg  Zindi 3 veckor, 627g. Äter fast föda.

 

 

 

 

 

 

Zindi har nu blivit 4 veckor gammal och väger nu 806g. 

 

 

 

Nu är det bara två väckor tills jag får hämta hem mitt lilla charmtroll.

Zindi är nu 5 veckor gammal och väger 992g.

 

Zindi är nu 6 veckor och väger 1054g.

 

Den 14/5-2011 kommer mitt charmtroll hem, ska bli kul.

 

 

Zindi är nu 7 veckor och väger 1222g.

 

 

Zindi är nu 8 veckor och har flyttat hem till sitt nya permanenta hem, hos mig och Tippen.

 

Zindi är nu 8 veckor och väger 1,4kg.

 

16/5-2011 1,4kg

 

20/5-2011 1,4kg, mankhöjd 18cm, rygg 18cm.

 

Hon sover hela natten utan att göra ifrån sig och hon är helt rumsren och bara 8 veckor gammal.

 

22/5-2011  1,5kg

 

28/5-2011 vikt 1,6kg mankhöjd 19cm rygg 20cm 

Nytvättad ikväll.

 

30-05-2011

Enda sedan jag fick hem Zindi har hon på olika sätt försökt komma upp på min säng och nu lyckas hon.

Hon försökte först bara hoppa upp, när det inte gick så gick hon en bit ifrån sängen och sprang för att få sats att komma upp, när inte det gick, tog hon ett gossedjur och lade nedaför sängen för att på den försöka studdsa up på sängen, men inget funkade. Nu när hon blev 10 veckor gammal så lyckades hon, hon upptäckte att det finns en kant på sängen som hon kan trampa på för att komma upp. Ner hoppar hon lätt.

 

4/5-2011 Vikt 1,8 kg rygg 20cm Mankhöjd 19cm

11/6-2011 vikt 2kg mankhöjd 21 cm rygg 22 cm

 

18/6-2011 Vikt 2,3kg Mankhöjd 21 cm Rygg 22 cm

Hon badades den 19/6-2011, hon är fläckig som en dalmatiner. det har jag aldrig sett på en Phalené förr.

Hon avskyr att få vatten på sig, men vattenpölar och lera är helt okej att gå i.

När hon sover riktigt hårt, så snarkar hon sött.

Hon är nu 4 månader och väger 3,3kg.

5 månader och väger 3,7kg.

Den första hittade mjölk tanden. 17/8-2011.

 

Hon är 5 månader och har redan börjat hoppa lite.

Hon har nu tappat alla valp tänderna, utom hörntänderna där uppe och de nya permanenta hörntänderna uppe är halvvägs ute, hoppas valptänderna trillar snart så jag inte behöver operera ut dem.

 

Hon har en sån underbar energi, jag kan ta en timmes promenad, då hon går fot förutom när hon uträttar sina behov såklart. Sen när hon kommer in springer hon maratonloppet genom rummen. Irriterar sin "stora syster", busar med sig själv med leksaker, irriterar mig. Och Phalené betyder natt fjäril, hon passar bättre till dag fjäril (Papillon). När hon är ute är hon helt sjövild, och gud förbjude så måste jag (pga min sjukdom) ha nosgrimma på henne, för hon drar och drar och drar. I nosgrimma så blir hon lugn och underkastad, presis som hon ska va. Utom när hon ser en hund kompis, då ska hon bara fram till varje pris. Hon är 5 månader och börjar visa intresse för hanar. Får hon inte hällsa, särskilt på hundar, skäller hon. Hon har även börjat vakta vid dörren, för mig är det helt okej. Hon lär ju av " stora syrran". På natten sover hon lungt i min säng hela natten och är helt torr. Hon äter två till tre gånger om dagen. Hennes egna ord tror jag hade varit "livet leker".

 

Hon har slutat dra i koppel nästan helt, så hon har en vanlig sele nu och det funkar jätte bra.

Hon börjar att gilla att duscha nu, hon tycker det tar aldeles för lång tid, men flyr inte längre iväg.

Hon har tid hos tandläkaren den 29 November, för att dra ut kvarsittande mjölktänder. Båda hörntänderna där uppe. Hon läggs in klockan 09:00 på morgonen och så ringer dom mig på eftermiddagen när hon kan komma hem.

Hon äter nu Royal Canin för överviktiga hundar.  8 Månader och 5 kilo.

Igår var vi och köpte en klövjeväska till henne, än så länge bär hon den tom, det går jätte bra. Hon har ju sån energi så jag tänkte pröva en klövjeväska för att tömma henne på lite mer energi.

 

Idag 29/11-2011 så lämnades hon in på Malmös djursjukhus, för att gå till tandläkaren och dra sina två hörnmjölk tänder. Veterinären ringer när hon är redo att gå hem. Någon gång mellan 14:00 och 18:00.

Är orolig för henne, vill bara hämta hem henne nu.

14:45 ringde veterinären och sa att Zindi ville gå hem. Gissa om jag blev lycklig. Tänderna dom tog ut fick jag med mig hem.

 

Människo barn suger på tummen, Zindi suger på benet. Hon stoppar in hela baktassen i munnen ända in till hasen och suger. Ganska sött.

 

7/12- 2011. 

Detta hände min valp för en stund sedan. Vi står på vår våning och väntar på hissen, som är på väg upp med någon i. Hissen stannar på våningen över. Hissen hålls där och jag knackar på hissen, som två personer då åker ner. Det var en granne på 60+ som är katt ägare och älskar mina två hundar. Där var också en annan okänd tant. Dom ska ner i källaren och vi ska av på botten för att gå ut. Grannen blir glad när vi kommer in i hissen och frågar glatt hur det står till med mig, jag svarar vänligt att allt är bra. Min valp Zindi, luktar på tantens bullpåse som då säger nej och flyttar undan påsen. Jag tänker " okej, hon får inte lukta på den fisförnärma tantens påse". Tanten tittar "vänligt" på Zindi, jag tänker "hon vill nog hälsa på Zindi", det brukar dom vilja när dom tittar så på hundarna. Zindi som är väldigt social går fram till tanten och sätter upp två tassar på benet, det är så hon hälsar, alla tycker det är okej. Tanten blänger och sparkar undan valpen. Jag frågar "varför sparkar du"? Tanten svarar väldigt defensivt, "jag sparkar inte" "Jag "BARA" puttade undan" Jag frågade " vad håller du på med"? så sa jag oxå i min vrede "Du är ju sjuk" Jag tänkte "INGEN sparkar på mina hundar". Tanten (ursäkta, kärringen) sa "tack........det samma". Hissen var nere och vi gick ur. Tur var kanske det. Gjorde jag något fel? Vad gjorde "kärringen" för fel?Enligt mig så skulle hon sagt att hon inte ville hälsa. Hissen är liten och vi var tre vuxna och två hundar, det blir trångt.  Men nu måste jag få ur mig min ilska, för mina två tjejer ska fotas i kväll av stjärnstudio. Hoppas allt går bra. Fotograferingen gick jätte bra. Nu väntar jag bara på att få hem bilderna.

 

13/12-2011!

Zindi sitter i mitt knä på kvällen och vi tittar alla på lucia på tv, Tippen ligger i Zindi´s säng och sover.

Zindi sitter i mitt knä, delar en lussekatt med mig och tittar på lucian på tv i hela 25 minuter. Sen tröttnade hon och lade sig bredvid mig och somnade. En perfekt mysig kväll.

 

Nu när det är jul, så helt klart finns det en julgran i hemmet och jag trode det skulle bli kattasrof.

Men hon gick nyfiket fram och luktade på en kula som med vilje hängde i hennes nivå. Hon luktade och gick iväg. Hon undersökte granen (som är i plast) Sen gick hon, hon har inte brytt sig om granen sen dess. Och julklapparna under granen, hon luktar knappt på dem, som om dom inte fanns där. Jag är förvånad. Hon har aldrig sett det förr och hon beter sig som om hon sett det i hela sitt liv, det är hennes första jul.

 

 

 

2012!

Den 7/3 löper Zindi 11 månader gammal, stora tjejen nu.

21/5-2012 Kastreras.

24/5-2012 Skendräcktig, födde X antal valpar, har mjölk.

Hon tog en liten hund i flis som sin valp, hon diade den innan hon somnade för natten.

Hunden liknar en tax så undrar vem hon är parad med. 

 Hon parade sig med en stor kudde formad som en låååång katt.

 

Augusti


6,0kg

 

 

 

 

 

MARS2013!

Hon hade nog någon form av virus, hon kräktes flera gånger, men det kom inte upp något. Började på natten höll på under eftermiddagen och sen natten efter. Nu mår hon som om det aldrig hade hänt.

 

 

024.jpg

It´s my party and i bark if i want to, you would bark to i you be 2 years old!

Grattis stumpan på 2-års dagen!

 

Var och fick hennes vaccination(PI), hon var jätte duktig, sa inte ett ljud.

 

 

Juli 2013

 

 

Prövade att låta hon springa bredvid cyklen, det gick jätte bra, tror hon gillade det. Fast det var bara en kort sträcka hon travade med, för det var första gången.

 

19/7 Veterinären Cecilia Björkander kom idag hem till oss och drog ut 6 lösa tänder på Zindi.

Hon är forfarande påvekad av både narkos och morfin.

 

Augusti 2013

 

 

 

På kvällen sitter jag och min mamma i vardagsrummet och tittar på tv, mamma har nyss hämtat en macka hon ska äta. Zindi står och lucktar efter den, mamma säger att det är inte till henne. Då försvinner Zindi ut ur rummet. Hon hade gått in i sovrummet och hämtat en leksak, leksaken byter hon mot en bit av mammas macka. Självklart får hon då två små bitar.

Detta med byteshandel är inget hon är lärd till eller har tränat, hon använde helt klart sitt eget huvud för att få smaka en bit. Detta är första gången hon gjort så.

Om hon sitter i mitt knä när hon tigger av mig så prövar hon första att sitta,ta ögonkontakt och om det inte funkar så lägger hon sig ner på mage, vem kan motstå det???

Om jag sitter på golvet prövar hon först att sitta, ta ögonkontakt,ligga och om det inte funkar prövar hon att ge tass och om det inte funkar prövar hon med andra tassen, vem kan motstå det???

 

 

September 2013!

 

Vi var i parken i ca 2 timmar. Där kan jag gå lös, men jag har då en katt pingla på mig så att det hörs var jag är.Jag går inte långt från min flock, håller mig i närheten. Jag äter pinnar och kanin lort. Vi tog med mellis (torrfoder) så vi kunde äta och såklart hade vi vatten med oss, fast vi höll på att glömma vår skål när vi skulle hem. Jag är inte van att va ute såhär länge, så en stund innan vi skulle gå hem så satte jag min vid cyklarna och gnällde, ville upp och liga i korgen, jag var bara hur trött som helst, visste inte man kan bli så trött. Men då var det ändå dags att åka hem. Jag fick ont när jag satt i korgen, hade fått ut min ena klo genom ett litet hål, så det lät lite när jag drog tillbaka den, sen var jag försiktig med mina tassar hela vägen hem. Matte ska byta korg så det blir mer plats för mig att sitta och så är där inga små hål i den, där är stora, men jag får alltid sitta på en filt så det gör inget. Men kul hade jag.

 

 8 Oktober 2013!

Matte har ofta varnat mig när jag sover på sängen för att inte ramla ner när jag ligger ute vid kanten. I dag ramlade jag ur sängen. Det gjorde inte ont men lite snopet var det allt. Men jag gick bort och blev kliad av matte, sen upp och sov på sängen igen. Inte mer med det tycker jag.

 

 

Oktober 2013!

Vi står i porten och pratar med två grannar, Dagny och Kerstin. Vi väntar på hissen, hissen kommer och vi går in. Utifrån kommer ännu en granne ,Helena och hennes syster. Jag tittar ut i porten och får se en annan liten hund, matte säger att det är Helenas systers yourshireterrier, jag rusar ut från hissen, jag ska se vem det är. Det är en tik som löper, vi står nos mot nos och undersöker varrandra och rätt som det är så blir tiken arg på mig och jag försvarar mig, det blir slagsmål. Matte drar bort mig i kopplet och hon drar bort tiken o kopplet. Efter några sekunder låter matte mig gå fram så försiktigt jag tycker det går för långsamt och hänger mig i kopplet. Vi står åter igen nos mot nos, hon blir arg på mig och vi börjar slåss igen. Matte drar bort mig i kopplet och tikens matte tar upp tiken i famnen. Hon bär upp tiken i trappan och vi går återigen in i hissen. När Helena är uppe på sin våning (2 våningen) så försöker jag komma ur hissen, jag vet att hon (tiken) är där, jag vill dit men hindras av kopplet. Dörren går igen och vi åker upp på vår våning, allt är frid och fröjd igen, jag har nu glömt bort tiken. Matte har alltid sagt att jag är för snäll och att hon vill tuffa till mig. Men när hon såg att jag inte drar mig för slagsmål så tycker hon att jag helt okej, behöver inte längre tuffa till mig, hon vet nu att jag kan om jag vill.

23 Oktober 2013!

I går köpte matte skor till mig och i dag fick jag gå ut med dem. Det går jätte bra. Märker knapt att dom sitter på.

 

November 2013!

Matte köper jätte god mat till mig nu. Hon säger att det är oxen´s mage och att det är rått och fryst. Men jag säger att det är det godaste jag nånsin smakat. Energi får jag, matte säger att jag är valp igen, jag är så busig att inte ens matte själv orkar med mig. Det tycker jag är kul. Matte säger att det heter BRAVO. Namnam. 

 

December 2013!

Jag äter royal canin torr foder igen, det råa har jag slutat med.

 

 

Januari 2014!

I går den 20/1-2014 kissade jag inte en ända droppe, jag bajsade senare på kvällen, men kissa gjorde jag inte. Jag kissade på kvällen den 19/1 sen inget alls den 20/1, får se om det blir något i dag då.

Jippie det det blev snööööö, jag älskar att springa och skutta i snön. Och så tar jag parfym på mig på snön. Men det är inte lika kul att komma in, för då tar det sån tid innan matte plockat bort alla snöbollar från mina ben och min bringa, det är inte kul. Min storasyster håller sig där det inte är snö, undrar hur hon kan.

 

 

 

25 April 2014!

Idag tog matte med mig till en tant som hon sa var en tandläkare. Jag ville inte följa med henne från matte, men hon bara bar iväg mig, fast hon fråga först om jag ville följa med henne. Hon tog tre av mina tänder, dena hade jag problem med pulpan och de två var brutna under tandköttskanten. Just nu mår jag pyton och är jätte trött, men matte sa att jag kommer må bra igen och tror på henne. Matte fick sin första eloge för att hon var så envis med att jag skulle röntgas, annars hade dom aldrig hittat varför jag hade så ont i tänderna.

 

6 Maj 2014!

Min matte hittade en stor bula på min hals och när hon tittade efter så hittade hon en fästing. Jag har ju loppehalsband, så varför får jag då fästingar.

 

9 Maj 2014!

 

På förmiddagspromenad med matte och storasyster, möter vi vivianne en människovän. När vi pratat en stund möter vi Rocko en halvstor blandras, min kompis. Hos hans husse fixar matte rastning till oss den 15 maj. Lite senare när dom gått kommer en liten svart mops/grifon blandning, han var drygt ett år. Efter att vi hälsat så började jag slåss med han, vi hälsar vidare och jag börjar åter igen slåss med han, matte drar bort mig från han. Han går vidare med sin matte och vi pratar en stund till med vivvi, sen går hon hem och det gör vi med.

18 Juni 2014!

I går kom jag i slagsmål med en liten chihuahua och matte sa då att jag blivit koppelaggessiv igen. Så nu får jag inte hällsa på andra hundar på ett tag och så måste jag träna.

 

 

 

JANUARI 2015

Den 12 Januari skulle jag till veterinären, fast jag inte gillar det så mycket, det gör alltid ont när jag är hos sånna. Men hur som hälst storasyster får stanna hemma hos "mormor". När vi kommer ut står det tre bilar och väntar, jag springer dirrekt till rätt bil och hoppar upp på dörren. När min människa sen öppnar dörren så hoppar jag dirrekt in och gissa vem som sitter där??? Jo Lars, en klar favorit i mina ögon, det är min människas morbror. Klättrar över i hans knä och våld pussas. Sen går jag över till min människas knä och vi får bälte på oss, ja även jag och så kör vi iväg. Vi hinner inte vänta länge förräns en kille (veterinären) säger mitt namn och jag går dirrekt. Sen efter en stund på rummet får jag åka bord. Ja undersökningsbordet var ju för lågt så då passade jag på att åka med en bit upp. Där tar han mitt högra knä ur led och står och leker med det utanför knäskålen, vad det nu skulle va bra för. Ha sprutar även nått konstigt i mitt öga, sen sprutar han något annat konstigt i mitt öga och tittar på det i starkt ljus, sen säger han att det inte finns några skador. Han säger oxå att mitt öga är kraftigt inflamerat och att jag har jätte ont, hur han nu kan känna det. Han skriver ut en salva till mitt öga och Metacam till mitt knä. Sen efter allt han stått och gjort med mig så vill han att jag ska komma dit igen efter en vecka, det kan han glömma...... eller???

 

Den 14 Januari hittar min människa en liten söt tand på storasysters snuttefilt, det visar sig vara min. Undr varför den har lämnat min mun??? "mormor" säger att min människa ger mig för hårda tugg.

START

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)